+370 640 50972 +370 687 23773

KIEK ESATE VERTAS MEILĖS?

Atsakydami į kiekvieną klausimą, pasvarstykite, kaip Jūsų elgesys veikia poros santykių „meilės ekologiją“. Pažymėkite tuos klausimus, į kuriuos nedvejodami galite atsakyti „taip“.

  1. Ar tvirtai žinote, kiek dėmesio Jūsų partneris tikisi iš Jūsų sulaukti? Ar stengiatės jo tiek suteikti net ir nežinodami, kodėl jam reikia tiek daug?
  2. Ar priimate savo partnerio požiūrį į namų ruošą ir padarote daugiau, nei Jums atrodo turėtų būti iš Jūsų reikalaujama?
  3. Ar patylite ir nepasakote ko nors vien dėl to, kad tai galėtų įžeisti Jūsų partnerio jausmus?
  4. Ar pritariate partnerio sampratai apie higieną ir bandote ją priimti, kai ji nesutampa su jūsiške ar tiesiog atrodo kvaila?
  5. Ar mėginate rengtis taip, kaip patinka Jūsų partneriui, nors pats mieliau rengtumėtės kitaip?
  6. Ar stengiatės gyventi pagal savo partnerio punktualumo supratimą?
  7. Ar sutinkate priimti savo partnerio bendravimo taisykles – klausytis jo tiek, kiek jis nori, kalbėtis apie tai, apie ką reikia kalbėtis, – net jeigu tai pareikalauja daug Jūsų energijos, dėmesio ir pastangų slepiant nuobodulį?
  8. Ar imatės kokios nors veiklos (kaip apsipirkimas, sporto laidų žiūrėjimas, darbas darže) vien todėl, kad Jūsų partneriui labiau patinka, kai darote tai kartu?
  9. Ar susilaikote nuo mėginimų pataisyti savo partnerį netgi tada, kai lengvai ir teisėtai galėtumėte tai padaryti?
  10. Ar stengiatės būti geru miego partneriu, vengdamas pripažinti partnerį, atiduodamas savąją paklodės dalį, išjungdamas šviesą ar televizorių, nors dar nesinori, prisiderindamas prie partnerio gulimosi ir kėlimosi ritmo?
  11. Ar žinote, kas Jūsų partnerį prajuokina, ar mėginate pralinksminti jį, ar juokiatės iš partnerio juokų netgi tada, kai girdite juos šimtąjį kartą?
  12. Ar esate atsargus komentuodamas ar juokaudamas netgi tada, kai žinote, kad partnerio jautrumas kai kurioms temoms yra perdėtas? (Santuokinio humoro taisyklė: jis turi būti padorus, pasakytas laiku ir skoningas).
  13. Ar esate pasidomėję, kas Jūsų partneriui svarbu seksualiniame gyvenime, ir ar stengiatės į tai atsižvelgti?
  14. Ar „meluojate“ partneriui girdami jo patiekalą arba projektą, kuris Jums asmeniškai atrodo „tragedija“?
  15. Ar manote, kad Jūsų partneris noriai tuoktųsi su Jumis antrą kartą?

TEIGIAMŲ ATSAKYMŲ SUMA: ___________________________

 

Kuo daugiau surinkote teigiamų atsakymų, tuo labiau tikėtina, kad esate vertas meilės.

Vien pamąstymas apie šiuo klausimus ir pasikalbėjimas apie tai su partneriu, galėtų padėti judviem užmegzti dialogą, vedantį į ilgalaikę meilę. Greičiausiai tuomet galėtumėte mėgautis pranašumais, kuriuos teikia santykių, o ne savojo „aš“ vertinimas.

Niekas iš mūsų tikriausiai nebus mylimas tiksliai taip, kaip norėtume būti mylimi. Jeigu tikimės sukurti ilgalaikius, pasitenkinimą teikiančius meilės santykius, pirmiausia turime stengtis ne ieškoti tinkmų partnerių, bet patys tokie tapti.

(P. Pearsall)