+370 640 50972 +370 687 23773

DARBAS. NORITE – TIKĖKITE, NORITE – NE

DARBAS. NORITE – TIKĖKITE, NORITE – NE

  1. Kai dirbame sveikai, jaučiamės gyvybingi, budrūs, žaismingi, nes tada mums „dirbasi“; o kai dirbame nesveikai, baigę darbą jaučiamės pavargę ir išsiblaškę.
  2. Jeigu darbas apsiriboja materialiu atlygiu (nėra artumo), neturi aukštesnės prasmės, neteikia bendrumo su pasauliu jausmo, jis tampa tik tarnyba.
  3. Rekomenduojama mokytis ne laiko valdymo, o dėmesio valdymo.
  4. Mus žudo skubotas mąstymas ir savanaudiškas agresyvumas, o ne sunkus darbas ir greitas gyvenimo tempas.
  5. Tikrą pavojų sveikatai kelia ne skubos persmelktas ar konkurencingas gyvenimo būdas, bet nuolatinė kovinė parengtis.
  6. Nėra įrodyta, kad sunkus, ilgas, daug pastangų ir visiško atsidavimo reikalaujantis darbas kenktų sveikatai. Yra daug tyrimų, patvirtinančių, kad nuolatinės pastangos būti tuo, kuo nesame, gali mus pražudyti.
  7. Jeigu Jums atrodo, kad dirbate per sunkiai, patiriate per daug streso, jums nuolat trūksta laiko ir gyvenate chaotiškai, džiaukitės. Tai ir yra gyvenimas. Mėgaukitės juo. Galvokite ne apie laiko taupymą, o apie mėgavimąsi turimu laiku. Neišgyvenkite dėl pusiausvyros nebuvimo, o pradėkite džiaugtis tobulu chaosu, kuriame gyvenate.
  8. Įkvėpimas yra menas mėgautis. Tyrimai rodo, kad jis atsiranda tada, kai taip įsitraukiame į kokią nors veiklą, jog prarandame laiko ir savęs jausmą. Tuomet mes ne tik vertiname, bet tiesiog branginame tą akimirką ir atliekamą užduotį.
  9. Reikia išmokti dirbti taip, kad darbas ne stiprintų savojo „aš“ pojūtį, bet visiškai jį ištirpintų. Turime dirbti taip, kad liktų laiko atgauti svarbiausią žmogišką dovaną – gebėjimą valdyti savo dėmesį.
  10. Suraskite darbą, kurį atlikdami švilpautumėte.                                                                                                                                                                                                                                         (P. Pearsall)

Author Info

grupineterapija

No Comments

Comments are closed.